Whatsapp
—Jagersverhalen

Op pad met trapper KW

Koen Willem komt al jaren bij ons om te jagen. Ooit kwam hij met z’n broer Job, zonder jachtakte om gewoon eens te proeven van de jacht. Na deze week gaaf ik beide broers de raad om hun jachtakte te gaan halen en dat hebben ze gedaan.

Vanaf dat moment zijn ze 2 a 3 keer per jaar bij ons in Zweden. Koen Willem gaat ook regel matig richting Texas en heeft nu ervaring met verschillende vormen van jacht. Hij belde me op ergens in oktober 2021 of het goed was dat hij vallen mocht zetten voor de boommarter.

Nu mag dat in Zweden met goed gekeurde vallen via Naturvårdsverket. Hij koos voor de Belisle 120 Super X, nummer S 53 bij Naturvårdsverket. De winter kwam vroeg in 2021, al in het begin van december. Er lag een mooi pak sneeuw en een week voor kerst was hij hier samen met zijn vriendin Desiree.

De dag na aankomst ging hij er op uit om de vallen te stellen. De volgende dag ging Desiree mee, om meteen lekker een wandeling te maken in de sneeuw, ter wel KW de vallen na liep.

Bij val 3 was het raak. De eerste boommarter zat in de val. Helemaal te gek en een pracht dier met donkerbruine winterpels.

De dagen er na bleef het rustig en aangezien ze beide nog een week in Halmstad verbleven leerde KW mij wat ik moest doen. Op mijn 2e inspectie ronde was het bij de laatste val raak. Een beul van een mannetjes boommarter zat in de val. Ik kreeg het virus ook te pakken en bestelde meteen een ander soort val om te kijken of dat ook werkte. Deze slagval staat nu een aantal dagen gereed voor zijn eerste vangst.

KW bedankt voor een nieuw onderdeel bij Rydaholms Hunting & Fishing.


...