Whatsapp
—Jagersverhalen

Onze wens: een keer jagen in Zweden

Door het zoeken op internet/facebook, bij de besloten club op facebook genaamd “De jacht” kwam ik de advertentie tegen van Anton van Duinen: ”jacht in Zweden”. Direct contact opgenomen en na enthousiast gepraat over en weer ben ik samen met mijn partner voor een week naar het mooie Zweden; Rydaholm vertrokken om daar te gaan jagen.

Bij aankomst in de avond werden we warm ontvangen door Anton en Erna van Duinen. We gingen naar de “jacht”stuga en onder het genot van een drankje en een hapje hebben we het één en ander over de jacht in Zweden besproken. De volgende ochtend werden we rondgeleid in het mooie jachtgebied van Zweden en omgeving.

Het eerste schot; een vos. Tussendoor veel reewild gezien maar de afstand was soms te ver om te schieten. En dan ineens recht voor me een bok en een geit; een doublet geschoten!

De volgende ochtend; alweer een schot. Een smalree!

Jagen in Zweden is dus voor herhaling vatbaar.

Tussen het jagen in Zweden door ook nog een rondleiding gehad in de omgeving. Prachtige meren gezien voor de visvangst en fietsroutes die ook door Anton en Erna worden verzorgd. Een fantastisch natuurgebied, een rustige omgeving, een omgeving om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte!

Het laatste schot die week was een bok, een gaffel.

Of we nog een keer naar Zweden gaan jagen? JA ZEKER!

Een echte aanraden de jacht in Zweden.

Enrique en Melita Suanes Lopez

...