Whatsapp
—Jagersverhalen

Jagen in Zweden

Een aantal jaar geleden wilde wij met ons 2en eens kennis gaan maken met de jacht in Zweden. Na wat zoeken kwamen we uit bij Rydaholms Hunting. Na het lezen van de website namen we contact op met Anton van Duinen. Na wat heen en weer te hebben gemaild boekte we onze eerste week. Aangezien we nog bezig waren met de jachtcursus was het meer een week van leren en beoordelen.

Anton nam ons mee op jacht op reewild, zwart wild, vos en das. Ook werd de ekster, bonte kraai en vlaamsegaai achter na gezeten. 1 Ding stond vast als we het jachtdiploma op zak hebben meteen boeken.

Zo gezegd zo gedaan en we zijn nu onder tussen al een paar weken geweest, soms 2 weken in een jaar. Hier in schoten we reewild, zwart wild, dassen en vos. Die vos was een mooi verhaal. We zaten met z`n 3en klaar om te gaan lokken en toen het geluid van het klagende haas eruit ging kwam Reintje binnen 2 minuten eraan met een sneltrein vaart. Op 140 stond hij even stil om het geluid te lokaliseren en Job schoot deze volle wintervos op de plek.

De week die we in november 2016 hadden geboekt werd een pracht week. Het had al gevroren en er lag een mooi laagje sneeuw. Dit geeft jacht toch iets extra. Na 6 dagen stond de teller op 6 stuks reewild. Waar onder 2 prachtige reebokken.

We willen alle jagers Rydaholms Hunting aanbevelen. Volgend jaar zitten we te denken aan een week elandenjacht te boeken bij deze onderneming. Anton en Erna zijn hele fijne en makkelijke mensen. Je bent en voelt je er thuis. Mijn broer Job en ik gaan in 2017 zeker weten weer een week naar Rydaholm.

Koen Willem en Job Keetman.

...