Whatsapp
—Wandel verhalen

Wandeltrip Rydaholms stuga

Via geëmigreerde buren van Anneke zijn we in contact gekomen met Anton en Erna van Rydaholm Stuga.

Zij zochten mensen om de door hun uitgezette wandeltochten rondom de stuga’s  in Zweden te gaan lopen. Al snel hadden we onze tickets geboekt (Van af vliegveld Weeze Düsseldorf is het maar 1 uur en 20 min vliegen) En Anton bood aan om ons op te halen vanaf het vliegveld in Växjö.(ook is het mogelijk om daar een auto te huren) Vanaf Växjö is het dan nog maar klein half uurtje rijden naar de stuga waar we de hele week gingen overnachten.

Bij aankomst in de stuga was onze koelkast al gevuld door Erna met de eerste evensbehoeften. En na een gezellig avondje zijn we toch maar op tijd naar bed gegaan. De volgende dag zijn we vroeg opgestaan om te beginnen aan onze eerste tocht(35km) We waren natuurlijk niet meer te houden. Al zoveel weken uitgekeken naar het tripje met z’n drieën. En nu konden we eindelijk op pad. De meeste routes kan je vanaf het terrein zelf beginnen. Maar het begin van de eerste route die wij wilden lopen was iets verder op. Gelukkig is Anton dan zo vrij om je daar even heen te rijden voor dat hij naar zijn werk gaat.

De route begon over een gewone weg die tussen de bomen doorliep. Maar hoe langer we aan het lopen waren. Hoe mooier het werd. Prachtige houten huizen in verschillende kleuren, mooie meren, stukken bos waar je gewoon helemaal niemand tegen kan komen. We hebben heerlijk geluncht midden in de weilanden, de dag erna aan een meer en de laatste dag in een uitkijk hut van een natuurreservaat. We kunnen toch wel zeggen dat zo’n broodje dan toch een stuk lekkerder smaakt met zo’n mooi uitzicht. De tweede dag hebben we een route(25km) gelopen met het begin en eindpunt op het terrein. En ook de derde dag konden we zo vanuit de achtertuin het bos achter de stuga’s in lopen voor weer een nieuwe route (40km) Echt fantastisch als je zo’n bos in je achtertuin hebt.

Het waren echt stuk voor stuk hele mooie routes. De laatste dag heeft Erna ons weer afgezet in Växjö. Op het station kan je je koffer voor weinig in een kluis doen. En op die manier kan je nog even lekker de stad in. Waar je bijvoorbeeld heerlijk kan lunchen bij ‘Mrs Andrews’ in de winkelstraat. Om vervolgens met de bus (lijn4) in 15 min naar het vliegveld te kunnen reizen.

Het is zeker een aanrader voor mensen die van wandelen en de natuur houden om hier in Zweden een keer te gaan wandelen. En het is relatief best dichtbij. Prima om ook voor een midweek of lang weekend te gaan. Wij zullen zeker nog een keer terug gaan. Nu zijn we in het voorjaar geweest. Maar denk dat het ook in de zomer, herfst en winter prachtig zal zijn.

Tot een volgende keer.

Vriendelijke groet Anneke, Christine en Paula.

...
Tags: