Whatsapp
—Visserslatijn

Vistrip naar Zweden 2021

Voor onze 2 jaarlijkse vistrip zijn we dit jaar uitgekomen bij Anton van Duinen van het bedrijf Rydaholms Hunting in Zweden.

In het voorjaar contact gezocht en de klik was er direct ! Na alles besproken te hebben zijn we woensdag 6 oktober, in de avond vertrokken, richting Duitsland om de boot te nemen van Travemunde naar Malmö Zweden. Deze vertrok om 02.30 uur dus we moesten doorrijden. Daar op tijd aangekomen, ingecheckt en de boot op. Hut opgezocht en geïnstalleerd voor de nacht. Toch nog even een biertje in de bar en bed in.


De volgende ochtend een heerlijk ontbijt op de boot. Eenmaal van de boot af rijden we richting Rydaholm. Na een reis van enkele uren komen we aan bij ons verblijf. Na onze kamers en de koelkast ingeruimd te hebben toch even de boten uitproberen en natuurlijk ook een visje proberen te vangen. Een schitterende avondzon die onder ging zorgde ervoor dat we naar het huisje terug moesten waar Dick een stamppot andijvie ging klaar maken. Lekker balletje gehakt van ma Libregts en een rookworst, die smaakte best. Omdat we best moe waren van de reis op tijd het bed in want de volgende morgen ging de wekker weer op tijd, want we moesten het water op !


De volgende morgen (vrijdag) was het behoorlijk mistig en daardoor vielen de vangsten wat tegen maar kon de pret niet drukken. Nadat de zon doorbrak ging de temperatuur ook omhoog. Tussen de middag een lekker soepje. Smiddags het water weer op. Er werden enkele vissen gevangen maar nog geen grote getallen.


Die avond stond nasi op het menu (ongeveer 3 kilo voor 6 man) smaakt weer heerlijk.

Gezellige avondje gehad met hapjes en drankjes.


De volgende morgen (zaterdag) na het ontbijt weer het water op. Ook nu weer redelijk mistig, maar in de middags werd het weer beter. De vangsten kwamen wel maar niet heel veel. Dit werd een lastig weekeinde om vis te vangen. ‘S avonds voetbal kijken in ons onderkomen die goed beviel.


Zondag stond er meer wind en was er geen mist. Dus de kansen op vis waren beter. Die werden er ook gevangen met als toetje in de laatste minuten een meter snoek voor Mark.

De avond werd afgesloten met een bbq !!


We hebben allemaal vis kunnen vangen en dat was ook wel de bedoeling !


Al met al een geslaagd weekeinde in een mooi huisje aan het water met 3 boten. Goed geregeld door Anton van Duinen. Het nodigt uit om zeker nog eens terug te komen !! We hebben onze positieve en verbeter punten met Anton en Erna kunnen delen die positief werden opgepakt !!


Bedankt namens Dick, Mark, Derk, Frank, Frankie & Gerard


...